Storleksguide Smycken

Hur väljer jag rätt ringstorlek? 

Våra ringstorlekar till vuxen är i mm, detta motsvarar diametern på ringen. Det lättaste sättet att hitta din ringstorlek är att mäta en redan lagom ring du har. Innermåttet tvärsöver ringen, i mm, är den storlek du ska köpa för att ringen ska passa. Ska du ge bort ringen i present och har möjlighet att mäta en lagom stor ring som mottagaren redan har är det ett bra sätt att veta vilken storlek du ska välja. Då det är populärt att ha ringar på andra fingrar än ringfingret så går det också att välja en lite större ring än man tror är den rätta. En för stor ring till ringfingret kan oftast användas på långfingret medan det är en större besvikelse att ge bort en för liten ring i present.

Det går också att mäta omkretsen på det finger man önskar bära ringen på, då motsvarar ca 50/51mm storlek 16, 53/54mm storlek 17 och 56/57mm storlek 18, är man mellan två storlekar så rekommenderas den större storleken.
Behöver du en mindre eller större storlek än de ringar vi erbjuder så går det bra att kontakta oss så ser vi på möjligheten att ta hem detta.

Till vilken ålder passar våra barnsmycken?

Vi har barnsmycken som passar alla åldrar. Många av våra silversmycken är populära redan som dopgåva och till namngivningspresent. Det blir då ett fint minne som barnet kan använda när det blivit lite större. Vi har även söta ringar, örhängen och halsband som är fina kalaspresenter och till födelsedag, julklapp osv. till lite större barn. Till tonåringar, konfirmationspresent och studentpresent så går det bra att välja ur vår kollektion till vuxna där många av våra smycken har en modern, ungdomlig look som passar även till yngre tjejer. Kika på måttet på kedjan som medföljer. 35cm passar till ett yngre barn, 35-37cm har förlängningskedja och dessa halsband går bra att använda även till barn i skolåldern och vuxenkedjor på 45cm kan användas av det äldre barnet som vill vill ha ett lite längre halsband.

Våra ringar till barn finns i två storlekar att välja mellan och är samtidigt reglerbara så att de ska kunna användas lite längre och ändå passa i storlek.

Vilka storlekar finns våra armband i?

Se respektive armband vilken storlek detta kommer i. Samtliga armband är reglerbara med förlängningskedja men måttet kan variera något beroende på modell. De flesta armband passar en tunnare till normal handled. Kontakta oss gärna om du eftersöker ett visst armband i annan längd än vad som redan erbjuds.

Hur lång är kedjan som medföljer våra halsband?

Våra barnhalsband kommer med en kortare kedja lämplig för ett barn, samt i vissa smycken en kedja med förlängningskedja. Se aktuellt smycke och dess beskrivning för att veta vilken längd på kedja som medföljer halsbandet. Till våra silverhalsband till vuxen eller till de smycken där det går att välja en vuxenkedja så medföljer oftast en kedja på 45cm.