Vanliga frågor om våra silversmycken

Vad betyder 925 äkta sterling silver?

925 sterling silver innebär att smycket är ett äkta silversmycke som innehåller minst 92,5% silver. Detta är stämplat på alla våra smycken med 925. 

Vad är Cubic Zirkonia för sten?

Cubic Zirkonia är en framställd syntetisk ädelsten. Det är den tillverkade sten som kommer allra närmast att likna en äkta diamant i lyster, glans och utseende. Cubic Zirkonia är vacker och hållbar och därför mycket populär att använda när man vill ha en glittrande sten i sitt smycke.

Hur länge håller ett silversmycke?

Ett silversmycke kan hålla i många år och även gå i arv i generationer. Besök vår sida med skötselråd och ta hand om ditt smycke på rätt sätt så kommer det att ge glädje under en mycket lång tid.

Hur vet man att ett silversmycke är äkta?

Alla våra halsband, armband, ringar och örhängen är stämplade med 925. Det är en garanti som visar att smycket är äkta och tillverkat helt i 925 sterling silver.

Vad innebär det att ett smycke är Rhodium pläterat?

Våra Rhodium pläterade smycken är alla tillverkade av äkta 925 sterling silver. De har därefter fått ett överdrag av Rhodium som är en av de dyrbaraste metallerna i världen. Detta gör dem mer hållbara och mindre känsliga för oxidering samtidigt som det ger dem ett lite mörkare utseende, mer liknande vitguld och platina.

Hur undviker jag att mina silversmycken blir oxiderar?

Det är vanligt att silver mörknar med tiden. Läs vår sida med skötselråd för dina smycken så får du bra tips på vad du kan göra för att de ska hålla sig fina längre. Väljer du ett av våra smycken med Rhodiumplätering så minskar risken för oxidering.

Kan ett smycke ta slut när jag lagt det i min kundvagn?

Vissa av våra smycken finns endast i ett begränsat antal. De reserveras inte när de läggs i kundvagnen utan först när köpet genomförts. Om du överväger flera smycken och inte vill riskera att något tar slut, rekommenderar vi att du väljer vårt fraktfria alternativ och gör två separata beställningar. Då riskerar du inte att det du redan har valt ut hinner ta slut innan köpet genomförts.

Ett smycke jag valt ut hann bli slutsålt, när får ni in det igen?

Vi får regelbundna leveranser av varor men vissa går snabbare och andra påfyllningar dröjer lite längre. Kontakta oss gärna och meddela vilket smycke du väntar på så får du besked om när detta beräknas inkomma igen.

Har du ytterligare frågor som inte besvarats här?

Vänligen maila oss på [email protected] eller använd vårt kontaktformulär, så återkommer vi till dig så snart vi har möjlighet för att besvara dina frågor och funderingar om våra silversmycken.